Τουρκία: Ενδιαφέρον για επενδύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 13:17
A- A A+

Ενδιαφέρον για την υλοποίηση κοινών επενδύσεων στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και υφασμάτων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη εκδήλωσε αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών του ομίλου PER - DER, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Κροατο - Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, κ. Νετζάντ Μπράνκοβιτς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μπράνκοβιτς, ο τουρκικός όμιλος εστιάζει την προσοχή του στο ενδεχόμενο υλοποίησης επενδύσεων που αφορούν την κατασκευή παραγωγικών εγκαταστάσεων για προϊόντα που στη συνέχεια θα διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Ενδιαφέρον, εξάλλου, εξέφρασε η τουρκική αντιπροσωπεία και για την κατασκευή εμπορικών κέντρων στο Σαράγεβο.

Ο τουρκικός όμιλος με έσοδα 4,5 δισ. δολαρίων συγκεντρώνει στους «κόλπους» του 250 εταιρείες και απασχολεί 25.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράνκοβιτς, οι επενδύσεις στη βιομηχανία τροφίμων αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και να αποτελέσουν κίνητρο για την επιστροφή του πληθυσμού σε περιοχές που ερημώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου και οι οποίες εξαρτώνται από τη γεωργική παραγωγή.

Ο κ. Μπράνκοβιτς τόνισε ότι το 2007 αποτέλεσε χρονιά - «σταθμό» εισροής ξένων επενδύσεων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας ξεπέρασαν το 1,6 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή