Βουλγαρία: Ευρύς κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά τα σκάνδαλα

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 14:22
A- A A+

Ευρύ ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα η βουλγαρική κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση του αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων που προκάλεσαν αίσθηση στις Βρυξέλλες και υποχρέωσαν σε παραίτηση τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο τριμερής συνασπισμός του σοσιαλιστή πρωθυπουργούλ Σεργκέι Στάνισεφ «ενέκρινε ομόφωνα έναν ανασχηματισμό δομών και προσώπων (...) για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του ως το τέλος της εντολής του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο ανασχηματισμός αφορά την αντικατάσταση τεσσάρων υπουργών (Εσωτερικών, ¶μυνας, Γεωργίας και Υγείας) και τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για τα ευρωπαϊκά ταμεία, την οποία αναλαμβάνει η νυν πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Γερμανία Μεγκλένα Πλούγκτσιεβα.

Ο ανασχηματισμός πραγματοποιείται έπειτα από αλλεπάλληλα σκάνδαλα που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών και οδήγησαν στην παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ρούμεν Πέτκοφ στις 13 Απριλίου και στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στελεχών της διοίκησής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή