Γ. Βαρδινογιάννης: Πολυμετοχικός ο Παναθηναϊκός, προς αύξηση μ/κ κατά 80 εκατ. €

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη θα παραμείνει το 50%
Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 14:39
UPD:15:16
ICON /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

A- A A+

Ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, γνωστοποιώντας ότι παραχωρεί το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της «πράσινης» ΠΑΕ.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Παιανία, «η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα παραμείνει με 50% και στο υπόλοιπο θα μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί». «Αυτό», συμπλήρωσε, «θα γίνει με αύξηση μ/κ κατά 80 εκατ. ευρώ».

«Στόχος είναι να ενισχυθεί κεφαλαιακά ο Παναθηναϊκός. Και τα 80 εκατ. ευρώ θα τεθούν στη διάθεση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού», ανέφερε ο κ. Βαρδινογιάννης και τόνισε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη εγγυάται την επόμενη μέρα:

«Η οικογένειά μου θα μείνει μέτοχος του 50% και ουσιαστικά θα είναι εγγυητής της επόμενης μέρας. Εδώ και 30 χρόνια αποτελούν αποδεδειγμένα παράδειγμα διαχείρισης. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει σταθερή βάση, αλλά αυτό μόνο με μία σταθερή διοίκηση μπορεί να επιτευχθεί».

«Αυτό που μπορώ να διασφαλίσω -πρόσθεσε ο Τζίγκερ- είναι πως η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ομάδων. Αυτό σας το εγγυώμαι προσωπικά και οικογενειακά».

«Θολό το τοπίο στον ΠΑΟ»

«Το τοπίο στον ΠΑΟ είναι θολό και γίνεται θολότερο», είπε ο Τζίγκερ στην αρχή της συνέντευξης Τύπου και συνέχισε: Ο κόσμος βρίσκεται σε σημείο διχασμού και προβληματισμού. Ο σύλλογος μπαίνει στα επόμενα 100 χρόνια και βλέποντας μπροστά σαν διοίκηση πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. ΟΙ βάσεις αυτές έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης του καλύτερου γηπέδου της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον κόσμο του κι έχουμε ευθύνη να του δώσουμε όραμα. Σε αυτό η τοποθέτησή μου είναι η εξής: ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. Θα μπορούν κι άλλοι πλην της οικογένειάς μου να συμμετέχουν ενεργά. Η οικογένειά μου θα παραμείνει με 50% του Παναθηναϊκού και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους. Αυτό θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Πραγματικά ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος, θα έχει τις βάσεις, με ένα γήπεδο που θα αρχίσει να χτίζεται και πλέον θα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες».

Δεν πωλείται

«Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και εξήγησε: «Όλα θα γίνουν με μία διαδικασία καθαρά και διαφανή. Δεν υπάρχουν ταμπέλες. Είναι ανοικτή η πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει στο υπόλοιπο ποσοστό που είναι προς διάθεση. Οποιοσδήποτε που είναι Παναθηναϊκός είναι ευπρόσδεκτος. Είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου και είχε απαραίτητη προϋπόθεση να μπει το γήπεδο σε τελική φάση υλοποίησης. Το γήπεδο δίνει τη δυνατότητα να προδιαγράφεται ένα μέλλον εύρωστο. Το υπόλοιπο περιβάλλον είναι άρρωστο και δεν βοηθά καθόλου». «Πλέον με το γήπεδο ανοίγει ο δρόμος για έναν δυνατό πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Μπορεί πλέον να είναι ένα μεγάλο κλαμπ και να ανήκει στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης», τόνισε ο Τζίγκερ.

Περί ΠΕΚ

«Εγώ δεν έχω υπόψη μου καμία πρόταση της ΠΕΚ. Αυτό είναι μία πρακτική που ασκούν κάποιοι», παρατήρησε ο κ. Βαρδινογιάννης σχολιάζοντας τα περί ενδιαφέροντος της πλευράς Βγενόπουλου να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. « Σαν διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλω να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν αποτελεί καμία απάντηση αυτό που κάνω, είναι μία πρόταση συγκεκριμένη, με αρχή και τέλους, που γίνεται για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο. Το έχω αποδείξει πως το καλό της ομάδας είναι ο μοναδικός μου στόχος.

Για μένα πρώτα από όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου δεχτήκαμε μεγάλη επίθεση που ξεπερνούσε τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν θα πω από πού προερχόντουσαν. Δεν ασχολήθηκα, γιατί αν το έκανα θα ενίσχυα το διχασμό και τον προβληματισμό. Θα πυροδοτούσα την κατάσταση. Πρώτη μου σκέψη είναι ο κόσμος. Έχω επιλέξει μία στρατηγική για το καλό του Παναθηναϊκού και θα επιμείνω σε αυτή τη θέση», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνέχισε:

«Για μένα όλα είναι εύκολα εφόσον έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα σταθώ σε χαρακτηρισμούς που έχουν κάνει οποιοιδήποτε για μένα. Αυτό είναι πρόβλημα δικό τους. Για μένα προέχει το καλό του Παναθηναϊκού». «….Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα, στόχος μου είναι να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Το προεδριλίκι και τα αξιώματα δεν με εκφράζουν. Η επόμενη μέρα απαιτεί προσοχή. Θα πρέπει το νέο σχήμα σε πρώτη φάση να δείξει δυναμική παρουσία και να αποδείξει πως μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του», επεσήμανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και δήλωσε ότι προσδοκά οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις