ΣΥΝ: «Όχι» στα ετήσια νεοφιλελεύθερα κηρύγματα του διοικητή της ΤτΕ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 16:17
UPD:16:21
A- A A+

«Η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα μπορούσε κατά παράδοξο τρόπο να συνοψιστεί στην φράση: «Ο νεοφιλελευθερισμός απέτυχε! Ζήτω οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές!».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τη δημοσιοποιήση της έκθεσης του κ. Νίκου Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία http://www.naftemporiki.gr/default.htm .

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως ενώ «διαπιστώνεται η επιβράδυνση της ανάπτυξης, η μείωση της αποδοτικότητας της Ελληνικής Οικονομίας, η ένταση των πληθωριστικών πιέσεων και η ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων, πράγματα που στην πράξη καταδεικνύουν την θλιβερή αποτυχία των κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τις οποίες ο ίδιος υποστήριξε θερμά, την ίδια ώρα έρχεται με την έκθεσή του να προτείνει την κλιμάκωση των νεοφιλελεύθερων απορυθμίσεων που εφαρμόζονται συναινετικά από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90».

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από τα ετήσια νεοφιλελεύθερα κηρύγματα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη τις συναινετικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που αποθεώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή