ΛΑ.Ο.Σ.:Η απόφαση της UNFCCC εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 16:43
A- A A+

Για διεθνή διασυρμό της χώρας μας κάνει λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Συνθήκης- Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) να τεθεί η Ελλάδα εκτός μηχανισμών του Πρωτοκόλλου του Κιότο .

Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα είναι «η μόνη ανάμεσα στις 141 χώρες, που υπέγραψαν το Πρωτόκολλο του Κιότο, που αποβάλλεται από το σύστημα προστασίας από τους ρύπους, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/22/1503931.htm .

«Σε μία περίοδο που η διάσταση των κλιματικών αλλαγών από την εμφάνιση του θερμοκηπίου ευαισθητοποιεί τους πάντες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, η διαπίστωση ότι η Ελλάδα παραβιάζει το Πρωτόκολλο του Κιότο εκθέτει ανεπανόρθωτα την χώρα μας», τονίζει το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη και προσθέτει:

«Και ασφαλώς είναι στρουθοκαμηλισμός για την Κυβέρνηση να μέμφεται όσους αποκάλυψαν την παραβατικότητά της στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Όπως στρουθοκαμηλισμός θα είναι ενδεχομένως να αποδοθούν αύριο ευθύνες σε όποιον αποκαλύψει, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα κινείται άνω του 3% του ΑΕΠ, που είναι το όριο να τεθεί η Ελλάδα κάτω από καθεστώς επιτήρησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή