Δανία: Μεταφορά διπλωματικών υπαλλήλων σε Αλγερία και Αφγανιστάν

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 12:58
UPD:13:05
A- A A+

Η Δανία απομάκρυνε το προσωπικό από τις πρεσβείες στην Αλγερία και το Αφγανιστάν σε μυστικές τοποθεσίες εξ αιτίας επικείμενης απειλής, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

«Υπήρξε μια αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας και αποφασίσαμε ότι αυτό ήταν απαραίτητο», ανέφερε ο Ερικ Λάουρσεν, εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η απόφαση βασίστηκε σε νέες πληροφορίες, χωρίς να γίνει λεπτομερής.

Οι υπάλληλοι της πρεσβείας στο Αλγέρι μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες, ενώ στην Καμπούλ μεταφέρθηκαν σήμερα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτές τις χώρες, είπε ο Λάουρσεν, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι διπλωματικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν στις νέες τοποθεσίες.

Η Υπηρεσία Μυστικών Πληροφοριών της Δανίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα προειδοποίησε για ενδεχόμενη απειλή σε συμφέροντα της χώρας στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Επίσης είπε ότι η απειλή έγινε μεγαλύτερη από τότε που οι εφημερίδες της χώρας δημοσίευσαν ξανά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή