Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ για την παραίτηση του διοικητή του Ευαγγελισμού

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 17:44
A- A A+

Ευθύνες στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για καθυστέρηση τεσσάρων ετών στην προμήθεια δεύτερου τομογράφου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επέρριψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/23/1505015.htm . Όπως επισήμανε- είναι η δεύτερη παραίτηση προέδρου νοσοκομείου σε λίγο διάστημα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι έχει προβεί σε πολλές δηλώσεις περί προσλήψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, οι οποίες όπως υπογράμμισε, «δεν έγιναν ποτέ» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες προμήθειες.

Η κυβέρνηση, παρατήρησε, μείωσε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών για την υγεία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ τονίζει πως η υποβολή παραίτησης του διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» φέρνει στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα της έλλειψης ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού των νοσοκομείων μας.

«Η επιλογή των κυβερνήσεων του δικομματισμού να απαξιώσουν τον δημόσιο τομέα της υγείας, ώστε να ενισχυθεί η ιδιωτική υγεία, θα γεννά καθημερινά τέτοια φαινόμενα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ και προσθέτει:

«Ο μόνος κερδισμένος από τον ανεπαρκή εξοπλισμό των νοσοκομείων μας είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία κερδίζουν από την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας. Ο μεγάλος χαμένος είναι οι Έλληνες πολίτες που οδηγούνται εκόντες άκοντες στα ιδιωτικά κέντρα υγείας».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή