Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Apple

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2000 16:16
UPD:16:26
A- A A+

«Βουτιά» κατά 18% σημείωσαν σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι το οικονομικό τρίμηνο που λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2000 η αμερικανική εταιρεία θα εμφανίσει ζημίες, για πρώτη φορά ύστερα από διάστημα τριών ετών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας λίγο μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης του NYSE, ανακοίνωσε ότι το οικονομικό τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του τρέχονος έτους η εταιρεία θα εμφανίσει ζημίες που θα κυμανθούν ανάμεσα σε 225 εκατ. δολ. και 250 εκατ. δολ., λόγω της μειωμένης ζήτησης που παρουσίασαν τα προϊόντα της το εν λόγω διάστημα. Αναλυτικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις το συγκεκριμένο τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου ένα δισ. δολ. από 1,6 δισ. δολ. που ήταν οι αρχικές εκιμήσεις τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται, ότι οι προβλέψεις των αναλυτών για την εξεταζόμενη χρονική περίοδο έκαναν λόγο για κέρδη περίπου 10 εκατ. δολ. ή τριών σεντς ανά μετοχή.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, ωστόσο, δεν φαίνονται να πτοούν τα διοικητικά στελέχη του αμερικανικού κολοσσού τα οποία θεωρούν ότι η εταιρεία το επόμενο έτος θα επιστρέψει στην κερδοφορία χάρη στα νέα προϊόντα που πρόκειται να διαθέσει στις αγορές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή