Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις σε πρεσβείες της Δανίας

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 18:26
A- A A+

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας το ενδεχόμενο να κλείσουν και άλλες πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό (μετά από αυτές της Αλγερίας και του Αφγανιστάν), καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Στοκχόλμη ανακοίνωσε πως μετακίνησε το προσωπικό από τις πρεσβείες σε Αλγέρι και Καμπούλ σε πιο ασφαλή κτήρια, τα οποία κρατά μυστικά, εξαιτίας των απειλών που δέχθηκαν για τρομοκρατικά χτυπήματα, μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών κατά του προφήτη Μωάμεθ, τον Φεβρουάριο, στον Τύπο της Δανίας.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κι άλλες πρεσβείες θα κλείσουν, διότι υπάρχει μία γενική απειλή από την Αλ Κάιντα. Κι υπάρχουν απανταχού στον κόσμο πυρήνες της Αλ Κάιντα και συμπαθούντες, που πασχίζουν να την πραγματώσουν», τόνισε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Αυτό είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει «μία χώρα, η οποία εφαρμόζει την ελευθερία της έκφρασης, και παραμένει ενεργός στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή