ΚΚΕ: Κίνδυνος για τους λαούς οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 21:38
A- A A+

Αντίθετοι «με την ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου» καθώς και με κάθε διεύρυνσή της δηλώνουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, εξηγώντας γιατί καταψήφισαν την έκθεση που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο για την ΠΓΔΜ.

«Η ένταξη της ΠΓΔΜ και άλλων Βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, εμπλέκει τους λαούς στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας, με σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Τούσσας.

Παράλληλα, μιλά για «θριαμβολογίες των απολογητών της ΕΕ, NΔ, ΠAΣOK, ΣΥN και ΛAOΣ, για υπερψήφιση δήθεν θετικών τροπολογιών γύρω από το όνομα» οι οποίες, όπως αναφέρει, σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς στα Βαλκάνια. Να κρύψουν ότι η υποταγή τους στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και η αναγόρευση των ΕΕ, ΗΠΑ, NΑΤΟ σε επιδιαιτητές, καθιστούν τη χώρα μας έρμαιο εκβιασμών και πιέσεων, για απόσπαση ανταλλαγμάτων πλήρους συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που εντείνονται ακόμη περισσότερο μετά τη Σύνοδο του NATO στο Βουκουρέστι.

Αφού προσθέτει πως «το ΚΚΕ δεν εστιάζει στην ονοματολογία» επαναλαμβάνει πως το κόμμα του «υποστηρίζει μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, που να δηλώνει αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, μακριά από εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς που διαιρούν τους λαούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή