Aυστηρά μέτρα της τροχαίας για την έξοδο

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 10:23
UPD:10:27

A- A A+

Από νωρίς το πρωί άρχισε η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα η οποία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο.

Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων επί ποδός βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας και τροχονόμοι στα διόδια μοιράζουν φυλλάδια με χάρτες στους οποίους είναι σημειωμένα τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών και συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα.

Η κίνηση στους δρόμους θα παρακολουθείται από αέρος με τα ελικόπτερα της Αστυνομίας από τα οποία θα γίνονται υποδείξεις στις επίγειες δυνάμεις να παρεμβαίνουν όπου παρατηρείται πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι εμφανής η αστυνομική δύναμη στους δρόμους όλη την εορταστική περίοδο, την Πρωτομαγιά μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, ενώ έχουν συσταθεί ειδικά συνεργεία για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η μέθη και άλλα τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των θανατηφόρων τροχαίων.

Η αστυνομική παρουσία θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένη στα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών, στα διόδια, στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων πόλεων, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών για την έξοδο σήμερα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, αύριο Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωΐ έως τις 2 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Για την επιστροφή, η κυκλοφορία των φορτηγών θα απαγορευθεί τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 8 το πρωΐ έως τις 8 το μεσημέρι. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και για την Πρωτομαγιά με απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών. Την Τετάρτη 30 Απριλίου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Πέμπτη 1η Μαΐου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Τα φορτηγά θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν και την Παρασκευή 2 Μαΐου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Κυριακή του Θωμά από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του ΤΕΟ

Επίσης από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το πρωΐ της Δευτέρας του Πάσχα θα είναι ανοικτά τα διόδια του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) και θα περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στην Ελευσίνα, τον Ισθμό της Κορίνθου, το Ζευγολατιό, του Ρίου, του Ακτιου και των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.

Αυξημένα μέτρα στον Μαλιακό

Ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί στο Πέταλο του Μαλιακού όπου αναμένεται ότι το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από οπουδήποτε, λόγω των έργων που εκτελούνται στο τμήμα από το 195ο χλμ. έως το 214ο χλμ. και ειδικότερα στα σημεία που ενώνονται τα κομμάτια τα οποία έχουν δοθεί στην κυκλοφορία με το παλιό τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στένωση αφού από δύο λωρίδες γίνονται μία.

Τα σημεία αυτά είναι το 195ο χλμ., η υπόγεια διάβαση Δαμάστας στο 201ο, η παράκαμψη Ανθήλης από το 204,5ο μέχρι το 206ο, το 208,5ο και από το 212ο έως το 214ο στην περιοχή Αγίας Παρασκευής.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι στο Πέταλο του Μαλιακού δεν μπορεί να γίνει μονοδρόμηση λόγω του ότι δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι και τα αυτοκίνητα στις στενώσεις αναγκαστικά θα κινούνται σε μονό σειρά γι αυτό συνιστά στους οδηγούς υπομονή και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων που θα βρίσκονται συνεχώς στα σημεία αυτά ή θα περιπολούν με μοτοσικλέτες και περιπολικά για να επιταχύνουν την κυκλοφορία.

Στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας υπάρχει εναέρια ηλεκτρονική πινακίδα από την οποία θα μεταδίδονται μηνύματα για την κίνηση το Πέταλο του Μαλιακού και σε περίπτωση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν το εναλλακτικό δρομολόγιο από Κάστρο Βοιωτίας - Ορχομενό, Τιθορέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Δαμάστα, Ηράκλεια, Μοσχοχώρι, Λαμία.

Παράλληλα, από τον ίδιο δρόμο θα γίνεται εκτροπή όσων κινούνται για Καρδίτσα - Γρεβενά και γενικά τη δυτική Στερεά.

Το ίδιο θα εφαρμοστεί και τις μέρες τις επιστροφής.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή