ΠΑΣΟΚ: «Η Ελλάδα είναι εκτός Κιότο»

Δριμεία κριτική ΠΑΣΟΚ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Γ. Σουφλιά
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 14:54
UPD:15:02
A- A A+

¶γνοια των νόμων, των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας και των συνεπειών για την Ελλάδα καταλόγισε στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι εκτός Κιότο.

«Η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Πρωτόκολλο είναι κατηγορηματική. Η Ελλάδα είναι σε μη συμμόρφωση, είναι εκτός των ευέλικτων μηχανισμών του Κιότο. ¶ρα, είναι εκτός του συστήματος ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπών, συνεπώς, είναι εκτός Κιότο» σημείωσε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργείου περί του αντιθέτου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/23/1505079.htm .

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε κατά του κ. Γιώργου Σουφλιά, τονίζοντας πως τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κ. Σταύρος Δήμας, είχαν προειδοποιήσει για αυτήν την καταδίκη. «Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επέλεξε, όταν γίνονταν αυτές οι προειδοποιήσεις, να μιλήσει για επιθέσεις, για κινδυνολογία κ.ο.κ.» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «να δημιουργηθεί επιτέλους ένα ξεχωριστό Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να έχει η χώρα μας μια περιβαλλοντική πολιτική και να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της».

Κατέληξε δε σημειώνοντας: «Ζητάμε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να πάρει πίσω τη δήλωση του υφυπουργού του, με την οποία μεταθέτει τις ευθύνες εκεί όπου δεν υπάρχουν. Να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες ο ίδιος και, του συστήνουμε, περισσότερη νηφαλιότητα και ψυχραιμία, διότι η ανταλλαγή των μηνυμάτων με τον αρμόδιο Επίτροπο, τον κ. Δήμα, στερείται σοβαρότητας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή