Χωρίς προβλήματα η έξοδος

Στο 90% η πληρότητα στο ΔΑΑ
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 16:29

A- A A+

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στο Πέταλο του Μαλιακού. Συνολικά χθες και σήμερα μέχρι το μεσημέρι από τις σήραγγες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην αρχή του Πετάλου του Μαλιακού πέρασαν 31.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση την κεντρική και τη Βόρειο Ελλάδα. Από αυτά 16.000 αυτοκίνητα πέρασαν χθες μεγάλη Τετάρτη και 15.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Τροχονόμοι της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, περιπολικά αυτοκίνητα και δίκυκλα βρίσκονται κατά μήκος του Πετάλου του Μαλιακού από το 195ο χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας μέχρι τα διόδια της Πελασγίας προκειμένου να διευκολύνουν τους εκδρομείς.

Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας καλεί τους οδηγούς να ακολουθήσουν και εναλλακτικές διαδρομές και ειδικότερα από τον κόμβο του Κάστρου να κατευθυνθούν προς τον Ορχομενό και την παλιά εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, προς Τιθορέα, Αμφίκλεια Μπράλο και από εκεί στη Λαμία.

Στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας υπάρχει εναέρια ηλεκτρονική πινακίδα από την οποία θα μεταδίδονται μηνύματα για την κίνηση το Πέταλο του Μαλιακού και σε περίπτωση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν το εναλλακτικό δρομολόγιο από Κάστρο Βοιωτίας - Ορχομενό, Τιθορέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Δαμάστα, Ηράκλεια, Μοσχοχώρι, Λαμία.

Παράλληλα, από τον ίδιο δρόμο θα γίνεται εκτροπή όσων κινούνται για Καρδίτσα - Γρεβενά και γενικά τη δυτική Στερεά.

Το ίδιο θα εφαρμοστεί και τις μέρες τις επιστροφής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών για την έξοδο σήμερα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, αύριο Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωΐ έως τις 2 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Για την επιστροφή, η κυκλοφορία των φορτηγών θα απαγορευθεί τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 8 το πρωΐ έως τις 8 το μεσημέρι. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και για την Πρωτομαγιά με απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών. Την Τετάρτη 30 Απριλίου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Πέμπτη 1η Μαΐου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Τα φορτηγά θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν και την Παρασκευή 2 Μαΐου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Κυριακή του Θωμά από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του ΤΕΟ

Επίσης από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα θα είναι ανοικτά τα διόδια του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) και θα περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στην Ελευσίνα, τον Ισθμό της Κορίνθου, το Ζευγολατιό, του Ρίου, του Ακτιου και των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.

Ομαλά η αναχώρηση από τα λιμάνια

Με 75 δρομολόγια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων, από σήμερα Μ. Πέμπτη έως και το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα εξυπηρετηθεί ο κύριος όγκος των επιβατών που προορισμό έχουν τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Μόνο για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν συνολικά 32 δρομολόγια, αύριο Μ. Παρασκευή 25 και το Μ. Σάββατο 18 δρομολόγια, ενώ αν χρειασθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει μεριμνήσει και έκτακτη δρομολόγηση πλοίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο από τις 18 Απριλίου μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιηθεί από το λιμάνι του Πειραιά 138 δρομολόγια πλοίων με τα οποία διακινήθηκαν συνολικά 100.792 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 82 δρομολόγια με 22.249 επιβάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, πέρυσι την ίδια περίοδο, από το λιμάνι του Πειραιά διακινήθηκαν 85.362 επιβάτες με 130 δρομολόγια, και από την Ραφήνα 18.814 επιβάτες με 78 δρομολόγια.

ΔΑΑ: Το 90% αγγίζει η πληρότητα

Σε 2.911 ανέρχονται οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο διάστημα 24/4 – 29/4, ενώ η πληρότητα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 85% και 90%.

Αναλυτικά, 504 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 525 για τις 25/4, 481 για τις 26/4, 405 για τις 27/4, 498 για τις 28/4 και 498 για τις 29/4.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι το Παρίσι, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Βαρκελώνη, η Κωνσταντινούπολη και η Πράγα.

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στα βόρεια προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα γίνουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα αυξηθούν και από το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανόν να βρέξει. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Μεγάλο Σάββατο

Τοπικές νεφώσεις με βροχές προβλέπει για αύριο Μεγάλη Παρασκευή η ΕΜΥ, αρχικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή του Πάσχα

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, Θράκη και τη δυτική Στερεά, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν στο νότιο Ιόνιο και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα του Πάσχα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή