Νέες συναντήσεις Νίμιτς με τους πρέσβεις Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 11:24
UPD:11:49
A- A A+

Χωριστές συναντήσεις με τους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα έχει στη Νέα Υόρκη ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα πραγματοποιήσει ανεπίσημες διαβουλεύσεις με τον πρέσβη Ντιμιτρόφ σήμερα και τον πρέσβη Βασιλάκη την Παρασκευή.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, δεν θα υπάρξουν νέες προτάσεις ή ανακοινώσεις Τύπου και αυτές θα είναι στα πλαίσια προετοιμασίας για μελλοντικές συναντήσεις.

Αλλά και ο Τύπος των Σκοπίων, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο κ. Νίμιτς δεν προτίθεται να υποβάλει νέα πρότασησ στους δύο διαπραγματευτές.

Σε συνέντευξή του χθες το βράδυ σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ότι μόλις ενημερώθηκε για τις νέες αυτές συναντήσεις του Αμερικανού διαμεσολαβητή με τους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ και Ελλάδας, ζήτησε να υπάρξουν διαβουλεύσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, όπως συνήθως γίνεται κάθε φορά πριν από τέτοιες συναντήσεις. Ωστόσο, όπως είπε, από το γραφείο του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι δεν υπήρξε απάντηση, με αποτέλεσμα να συναντηθεί μόνον ο ίδιος με τον κ. Ντιμιτρόφ, πριν την αναχώρηση του τελευταίου για τη Ν.Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρούεφσκσι, πριν δύο περίπου εβδομάδες, αποδοκίμασε δημόσια τον κ.Ντιμιτρόφ για το γεγονός ότι ο τελευταίος ζήτησε να υπάρξει μία υπερκομματική πλατφόρμα στο εσωτερικό για το ζήτημα της ονομασίας, αφήνοντας έτσι υπονοούμενα ότι μεταξύ της ηγεσίας της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει κοινά διαμορφωμένη θέση στο ζήτημα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή