Μαυροβούνιο: Αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ζητά το DUA

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 11:31
A- A A+

Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τις αρχές του Μαυροβουνίου ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Αλβανών (DUA) της χώρας, Φερχάτ Ντινόσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βιέστι» της Ποντγκόριτσα, ο πρόεδρος του κόμματος DUA τόνισε τη σημασία ενός τέτοιου βήματος, το οποίο, όπως είπε, εξυπηρετεί όχι μόνο τις σχέσεις του Μαυροβουνίου με τους Αλβανούς, αλλά και τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα του ίδιου αυτού κράτους.

«Το Μαυροβούνιο δεν χρωστά τίποτα στην αλβανική του κοινότητα, αλλά το χρωστά αυτό (δηλαδή το να αναγνωρίσει το Κόσοβο) στη δική του πορεία της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε πως τυχόν αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Ποντγκόριτσα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιφέρει αστάθεια εντός του ίδιου του Μαυροβούνιο.

Ο ίδιος, εξέφρασε την προσδοκία ότι σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον «η Σερβία και οι δημοκρατικές δυνάμεις αυτής, θα καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα και θα δουν το Κόσοβο ως καλό γείτονα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή