ΕΛ.ΑΣ: Μείωση των δυστυχημάτων στην ΠΑΘΕ

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 15:34
A- A A+

Αισθητή μείωση, σε σχέση με πέρυσι, παρουσίασε ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο βασικό εθνικό οδικό άξονα της χώρας (ΠΑΘΕ) κατά την περιόδο των εορτών του Πάσχα (από 24-04-2008 έως 28-04-2008), όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την ίδια ανάλυση προκύπτει ακόμη πως τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (18, σε σύνολο 20), συνέβησαν στο δευτερεύον Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο, καθώς και σε αστικές περιοχές. Αντιθέτως, στην ΠΑΘΕ και ειδικότερα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης συνέβησαν δυο (2) τροχαία ατυχήματα ενώ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών κανένα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός των παθόντων στην Π.Α.Θ.Ε. ανέρχεται σε δυο (2) νεκρούς, δυο (2) σοβαρά και πέντε (5) ελαφρά τραυματίες, ενώ στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο σε δώδεκα (12) νεκρούς, έναν (1) βαριά και έξι (6) ελαφρά τραυματίες και στις αστικές περιοχές σε επτά (7) νεκρούς και τέσσερις (4) ελαφρά τραυματίες.

Στη σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ως βασική αιτία των τροχαίων επισημαίνεται η απόσπαση της προσοχής των οδηγών και τα περισσότερα από αυτά χαρακτηρίζονται ως εκτροπές.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως η Ελληνική Αστυνομία παρά τη στατιστική μείωση των τροχαίων δεν είναι ικανοποιημένη «αφού η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί και βεβαίως δεν αντιμετωπίζεται ως αθροιστικό μέγεθος αλλά ως ύψιστο αγαθό που χρήζει διαρκούς και αποτελεσματικής προστασίας. Συνεπώς, η προσπάθεια για την περαιτέρω δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους θα είναι συνεχής».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή