Προβλήματα σε πτήσεις των ΟΑ

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 20:12
UPD:22:29
A- A A+

Προβλήματα σημειώνονται από το πρωί σε πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών που εξυπηρετούν κυρίως νησιά και άγονες γραμμές.

Ειδικότερα, ήδη έχουν ματαιωθεί περίπου 20 πτήσεις, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων.

Σύμφωνα με τις ΟΑ, οι πιλότοι των συγκεκριμένων αεροσκαφών, δεν κάνουν απεργία, αλλά λαμβάνουν «μέτρα» που δημιουργούν προβλήματα στην πραγματοποίηση των πτήσεων.

Η ΕΕΧΑ (Ένωση Επαγγελματιών Χειριστών Ελικοφόρων Αεροσκαφών) με επιστολή της προς της διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμμών ζητάει νέες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία, διαχωρίζοντας τη θέση της από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που έχει υπογράψει η ΕΧΠΑ (Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας) και τη συνυπογράφει η ΟΣΠΑ, πριν από δύο εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της οι ΟΑ κατηγορεί την ΕΕΧΑ για εκβιαστική λογική που σε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, προσθέτοντας πως προκαλεί «έκπληξη η επιστολή του προεδρείου της ΕΕΧΑ με την οποία δηλώνει αιφνιδιασμό για την υπογραφή ΣΣΕ με τους πιλότους και τη συνυπογραφή της ΟΣΠΑ, που έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες, στις 16 Απριλίου, εν γνώσει της ΕΕΧΑ».

«Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις που έρχονται ως αποτέλεσμα των μέτρων που ξεκίνησε σήμερα η ΕΕΧΑ, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη για το επιβατικό κοινό συγκυρία καθώς οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι πλήρεις εκδρομέων που επιστρέφουν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν το έργο και την εικόνα της εταιρίας μας» συμπληρώνει η εταιρεία και ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή