Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μιανμάρ που επλήγη από τον «Ναργκίς»

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008 09:50
A- A A+

Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν σήμερα στην Μπανγκόκ για τον συντονισμό των ενεργειών τους ώστε να προσφέρουν όσον το δυνατόν ταχύτερα βοήθεια στους επιζήσαντες του φονικού κυκλώνα «Ναργκίς», που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη Μιανμάρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Ο κυκλώνας «Ναργκίς» σκότωσε τουλάχιστον 351 ανθρώπους με δεκάδες χιλιάδες να έχουν μείνει άστεγοι. Πέντε περιοχές επλήγησαν, κυρίως το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι στη νοτιοδυτική Μιανμάρ.

Αρκετά χωριά στα παράλια καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού Μισέλ Ανεάρ.

«Θα διανείμουμε προμήθειες στους άστεγους, πλαστικά καλύμματα για στέγες, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, θα προσφέρουμε επίσης 5.000 λίτρα πόσιμου νερού, θερμάστρες, κουνουπιέρες, κουβέρτες και ένδυση σε όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη», πρόσθεσε.

Οι μεγαλύτερες υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταρτίζουν από κοινού σήμερα στη Μπανγκόκ πρόγραμμα δράσης για τη Μιανμάρ, δήλωσε ο Τέριε Σκάβνταλ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή