ΠΓΔΜ: Σφοδρή επίθεση Γκρούεφσκι κατά της αντιπολίτευσης

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008 12:12
A- A A+

Σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ενωση-SDSM), εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE και απερχόμενος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι κατά τη διάρκεια πανηγυρικής συγκέντρωσης στα Σκόπια, χθες το βράδυ, για την παρουσίαση των εκλογικών συνδυασμών του συνασπισμού που ηγείται το κόμμα του (VMRO-DPMNE), κατηγόρησε το SDSM ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να παρεμποδίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του, με διάφορους τρόπους και κυρίως μέσω αναρρίθμητων όπως ανέφερε τροπολογιών στη Βουλή, οι οποίες καθυστέρησαν ή ανέβαλαν την ψήφιση πολλών νομοσχεδίων. «Για τον λόγο αυτό, στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, αυτοί που αποτέλεσαν τροχοπέδη για τις μεταρρυθμίσεις και άσκησαν τέτοια πολιτική, θα γνωρίσουν βαριά ήττα», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Στην συγκέντρωση μίλησαν και οι 20 αρχηγοί κομμάτων που συμμετέχουν στο συνασπισμό ο οποίος σχηματίστηκε πριν μερικές ημέρες και του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου. Το κύριο σύνθημα του συνασπισμού αυτού είναι « Η Μακεδονία ξέρει-Η αναγέννηση συνεχίζεται».

«Στις εκλογές αυτές οι Μακεδόνες πολίτες θα εκτιμήσουν ποιος έπραξε κάτι για την αναζωογόνηση της οικονομίας, για την καλυτέρευση της ζωής τους και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ποιος έπραξε κάτι για την αναζωγόνηση της γεωργίας και ποιος προσπάθησε να φανεί αρεστός στους Έλληνες, ζητώντας να αποποιηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, με κάθε τίμημα και γρήγορα. Η Μακεδονία ξέρει ποιος άλλαξε το όνομα το 1993 με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να ρωτήσει το λαό και ξέρει ποιός όλο τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο επέμεινε στη θέση ότι μία ομάδα πολιτικών δεν μπορεί να αποφασίζει για το όνομα και την εθνική ταυτότητα, χωρίς πρώτα να ακούσει την άποψη του λαού σε δημοψήφισμα. Για τον λόγο αυτό, το πρώτο μέρος του συνθήματός μας στις εκλογές είναι : Η Μακεδονία ξέρει», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε τροποποίηση του Συντάγματος αναφορικά με το θέμα του ονόματος. «Το VMRO-DPMNE δεν θα συμφωνήσει για τροποποίηση του Συντάγματος που στοχεύει στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της «Μακεδονίας». Το VMRO-DPMNE δε θα επιτρέψει οποιοδήποτε όνομα και συμβιβασμό που θα επιβληθεί από την Ελλάδα, να γίνουν αποδεκτά από συγκεκριμμένους πολιτικούς, την Κυβέρνηση ή την Βουλή, χωρίς προηγουμένως να εκφρασθούν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή