Γ. Παπανδρέου: Κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008 22:20
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική της στα περιβαλλοντικά ζητήματα εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του προς το συνέδριο Athens Summit 2008 για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Μας είπαν ότι εφαρμόζουν μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Λίγες μέρες μετά η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Οδηγία Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων. Μας είπαν ότι έχουν απαντήσει στις αιτιάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα Ηνωμένα Έθνη τους διέψευσαν, αποβάλλοντας την Ελλάδα από το Πρωτόκολλο του Κιότο» προσθέτει.

Ο πρόεδρος επαναλαμβάνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του μοντέλου ανάπτυξης της «πράσινης οικονομίας» και σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Εμείς, οι σοσιαλιστές, πιστεύουμε σε μια σχεδιασμένη, μακρόχρονη πολιτική για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταδιακή απομάκρυνση από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα, με παράλληλη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και θέσεων απασχόλησης. Σε μια πολιτική με πρώτο κριτήριο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή