Να δεχθεί την αμερικανική βοήθεια καλεί τη Μιανμάρ ο Μπους

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 17:13
UPD:17:14
EPA/YURI GRIPAS

A- A A+

Να δεχθεί αμερικανικές ομάδες διαχείρισης καταστροφών κάλεσε τη χούντα της Μιανμάρ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, διαβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες «να κάνουν πολύ περισσότερα» για να βοηθήσουν την ασιατική χώρα μετά το φονικό κυκλώνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/06/1508420.htm .

«Το μήνυμά μας είναι προς τους στρατιωτικούς ηγέτες: Αφήστε τις Ηνωμένες Πολιτείες να έλθουν να σας βοηθήσουν, να βοηθήσουν το λαό σας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική πρεσβεία στη Μιανμάρ έχει εξουσιοδοτηθεί να αποδεσμεύσει μόνο 250.000 δολάρια υπό μορφή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πληροφόρησης του στρατιωτικού καθεστώτος Κιάου Χσαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει το καλύτερο» για να βοηθήσει τους πληγέντες.

«Η κυβέρνηση θέλει τη συνεργασία του λαού και αυτών που το επιθυμούν από το εξωτερικό. Δεν θα κρύψουμε τίποτα» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γιανγκόν, όπου ήδη παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό. Πρόσθεσε ότι ήδη διατέθηκε ποσό ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πληγέντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή