Ετοιμη να παραδώσει τον έλεγχο των εδαφών στους Ρώσους η Αμπχαζία

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 17:16
A- A A+

Ετοιμη να παραδώσει τον στρατιωτικό έλεγχο των εδαφών της στη Ρωσία είναι η Αμπχαζία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της αποσχισθείσας επαρχίας, Σεργκέι Σάμπα, που δημοσιεύεται στη ρωσική εφημερίδα Ισβέστια.

«Αυτά τα 200 χιλιόμετρα μεταξύ των ποταμών Πσου και Ινγκούρι, είναι έδαφος που ανήκει στην Αμπχαζία. Συμφωνούμε η Ρωσία να αναλάβει τα εδάφη αυτά υπό τον στρατιωτικό της έλεγχο. Σε αντάλλαγμα θα ζητήσουμε εγγυήσεις για την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Σάμπα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έλαβε επίσημο αίτημα από την Αμπχαζία να αναλάβει ο ρωσικός στρατός τον έλεγχο εδαφών της.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο, αναμένεται να επιτείνει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ Μόσχας και Τυφλίδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/06/1508472.htm .

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος για την Αμπχαζία Γεωργιανός υπουργός, Τεμούρ Ιακομπασβίλι, γνωστοποίηση ότι η Τυφλίδα έκανε έκκληση στην ΕΕ να αναλάβει ενεργότερο ρόλο προκειμένου να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή