ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ: Ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης με κάθε μέσο

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 18:51
A- A A+

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την προωθούμενη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telekom εξαπολύει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε μέσο προκειμένου να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και θα κατοχυρώσει ξανά το δημόσιο έλεγχο στον Οργανισμό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι δεν μιλάει για επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ και πρόσθεσε πως θα κατοχυρώσει τον έλεγχο τουλάχιστον του 33% της μετοχικής σύνδεσης του Οργανισμού από το Δημόσιο, με νομοθετική ρύθμιση.

Γνωστοποίησε ακόμη πως θα επαναφέρει διάταξη βάσει της οποίας ιδιώτης μέτοχος που κατέχει περισσότερο από το 5% των μετοχών του ΟΤΕ δεν θα έχει στη γενική συνέλευση δικαίωμα παράστασης και ψήφου, πάνω από το 5%.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προειδοποίηση στο κυβερνών κόμμα να μην συνάψει μια αποικιακού τύπου συμφωνία, κατηγορώντας το για απόπειρα μετατόπισης της συζήτησης από το τι κάνει σήμερα η ΝΔ στο τι έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή