Μπαμπατζάν: Θα πραγματοποιήσουμε τις απαιτούμενες από την ΕΕ μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 19:23
A- A A+

Τη θέση πως η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν μετά τη συνάντηση που είχε με την ευρωπαϊκή τρόικα στην ¶γκυρα.

Πρόσθεσε δε πως «κινείται για να εναρμονισθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο κ. Μπαμπατζάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική προσέγγιση της Σλοβενίας κατά την προεδρία αυτής της περιόδου και ευχήθηκε το ίδιο και για τη Γαλλία.

Από την πλευρά του ο υπουργός εξωτερικών της Σλοβενίας κ. Ρουπέλ δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία - αργά ή γρήγορα - θα γίνει μέλος της Ε.Ε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ρουπέλ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για το θέμα της απαγόρευσης του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, αλλά σημείωσε ότι το 2008 ήταν παραγωγικό από άποψη μεταρρυθμίσεων και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την τροποποίηση του άρθρου 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα και το νέο βακούφικο νόμο.

Ο κ. Ζαν Πιέρ Ζουγιέ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα στη γαλλική κυβέρνηση τόνισε στην ίδια συνάντηση ότι η Γαλλική προεδρία που ακολουθεί θα είναι «αντικειμενική, αμερόληπτη και ισορροπημένη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή