Δριμεία επίθεση Κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Η στιγμή της αναθεώρησης είναι τώρα»
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 21:44
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η στιγμή της αναθεώρησης είναι τώρα».

Πιο αναλυτικά, κ. Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπονόμευση αναγκαίων αλλαγών και φυγή.

«Δεν καλύπτεται η φυγή από την κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία, με την κατασκευή προσχημάτων και μάλιστα άσχετων προς την αναθεωρητική διαδικασία. Με απλά λόγια κανένας δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Βάλλοντας προσωπικά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμη πως «διακηρύξεις, όπως αυτές που αναπτύσσονται στην επιστολή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι "η αναθεώρηση είναι οριστικά νεκρή" εκφράζουν αντιδημοκρατικές, αντιδραστικές αντιλήψεις. Συνιστούν έκφραση απύθμενης ανευθυνότητας και έσχατης πολιτικής υποκρισίας. Είναι προφάσεις υπαγορευμένες από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αδυναμίες. Είναι λόγος παραπειστικός, ανεύθυνος, αναξιόπιστος».

Τονίζοντας πως το Σύνταγμα αναθέτει την ευθύνη της αναθεώρησης σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις, επισήμανε πως υπάρχει ευρύ πεδίο διαλόγου και σύνθεσης.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως «εμμονή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην άρνηση θα είναι ένα μόνιμο βάρος στην παραπέρα πορεία της. Θα είναι όμως προπάντων μόνιμο βάρος σε κάθε μελλοντική αναθεωρητική διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή