Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 07:00
A- A A+

ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο. Εξασθένηση από τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στις Κυκλάδες 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανόν παροδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα παροδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή