Σρι Λάνκα: Αναστέλλεται για ένα μήνα η λειτουργία της Βουλής

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 09:11
A- A A+

Την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής για ένα μήνα ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, εν μέσω των καταγγελιών της αντιπολίτευσης ότι προχώρησε στην κίνηση για να εκτρέψει την προσοχή των πολιτών από τις καταγγελίες περί διαφθοράς και ατασθαλιών εν όψει των τοπικών εκλογών.

Η αναστολή της λειτουργίας της εθνοσυνέλευσης τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Τρίτης. Οι συνεδριάσεις της θα ξαναρχίσουν την 5η Ιουνίου, υπό τον Πρόεδρο της χώρας Μαχίντα Ρατζαπάκσε.

«Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που η κυβέρνηση επιχειρεί να εμποδίσει την αντιπολίτευση να εγείρει θέματα σχετικά με ατασθαλίες στις εκλογές στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε ο Τζων Αμαρατούνγκα, βουλευτής του Ενωμένου Εθνικού Κόμματος (UNP) της αντιπολίτευσης.

Οι τοπικές εκλογές στην ανατολική Σρι Λάνκα είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο, στις περιοχές από όπου εκδιώχθηκαν οι μαχητές της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ μόλις πέρυσι. Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν εκλογές στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια.

Την Τρίτη, η αντιπολίτευση επέκρινε την παρουσία μιας ένοπλης ομάδας που έχει αποσχισθεί από τους Τίγρεις στην περιοχή, στο πλευρό του κυβερνώντος κόμματος, της Ενωμένης Λαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία (UPFA).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή