Γ. Παπανδρέου για ΟΤΕ: Σκάνδαλο απιστίας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 14:44
UPD:15:06

A- A A+

Σφοδρή επίθεση με αφορμή την προωθούμενη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutshe Telekom για τον ΟΤΕ εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για σκάνδαλο απιστίας εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα, προκειμένου το Δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο στον Οργανισμό.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει βγει στην παγκόσμια πιάτσα, πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα σε Γερμανούς, Κινέζους, ¶ραβες, γι’ αυτό, εμείς χαρακτηρίζουμε την πολιτική αυτή τριτοκοσμική, πολιτική που δεν αρμόζει σε χώρα - μέλος της ΟΝΕ, που δεν αρμόζει στις ανάγκες της Ελλάδας» ανάφερε ο κ. Παπανδρέου.

Υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά πως η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στον ΟΤΕ είναι τελείως διαφορετική από αυτή της ΝΔ τόνισε: «Θέλουμε τον ΟΤΕ να επεκτείνεται και να εξαγοράζει, και όχι να εξαγοράζεται. Εμείς, προωθήσαμε τη μετοχοποίησή του, ώστε να ενισχυθεί με κεφάλαια, αλλά και με τεχνογνωσία, και το πετύχαμε. Πετύχαμε να τον κάνουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση, με ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια και όχι μόνο».

Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

Απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων προς όφελος εσωκομματικών ισορροπιών αλλά αναξιοπιστία λόγων και έργων καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό τομέα.

«Επαναλαμβάνεται η πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση το '90-'93 όταν έλεγε για μια χρυσή μετοχή στο όνομα του λαού στον ΟΤΕ και στη συνέχεια επωλήθη το 66% των μετοχών του ΟΤΕ επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ σε ιδιώτες. Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή