Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 07:00
A- A A+

ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ βροχές, τοπικά πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά στη Θράκη αυξημένες. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές βροχές με πιθανότητα βροχής ή πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα Δωδεκάνησα: Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ και αργότερα τοπικές νεφώσεις στα νοτιοδυτικά. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν κατά τόπους στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά τμήματα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή