Μιανμάρ: Επιδημίες απειλούν τους επιζώντες

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 09:58
REUTERS

A- A A+

Περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους παραμένουν κάτω από το νερό στη Μιανμάρ και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανάγκη επείγουσας βοήθειας, δήλωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών σήμερα, μια εβδομάδα μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Ναργκίς» από τη χώρα

«Εκτιμούμε ότι περίπου 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι ακόμη κάτω από το νερό» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόρσεϊ από την Μπανγκόκ. Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Μιανμάρ χρειάζονται επειγόντως βοήθεια.

Ειδικά στο Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι η βοήθεια είναι πολύ δύσκολο να φτάσει στους πληγέντες. «Χρειαζόμαστε σκάφη, ελικόπτερα και φορτηγά», πρόσθεσε ο Χόρσεϊ.

«Υπάρχουν χιλιάδες πτώματα που επιπλέουν στα νερά», τόνισε προειδοποιώντας για τους κινδύνους από τις επιδημίες που απειλούν τους επιζώντες.

Εάν δεν φτάσει γρήγορα η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, διότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από το μολυσμένο νερό.

Μόνο στην περιοχή της Λαμπούτα και σε 63 γειτονικά χωριά οι νεκροί είναι πιθανόν να φτάσουν τους 80.000, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Μέχρι χθες η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ έκανε λόγο για 22.980 νεκρούς και 42.119 αγνοούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή