ΣΥΝ: Θεατής και εμπρηστής της ακρίβειας η κυβέρνηση

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 18:03
A- A A+

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας ζητά από την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Απριλίου, που διαμορφώθηκε στο 4,4% http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/08/1509427.htm , κατηγορεί την κυβέρνηση όχι μόνο για αδράνεια αλλά και για πρόκληση της ακρίβειας.

«Η κυβέρνηση, υιοθετώντας τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, όχι μόνο παρατηρεί ως απλός θεατής την εγχώρια ανατιμητική κερδοσκοπία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και γίνεται "εμπρηστής" της ακρίβειας, βάζοντας η ίδια, με τις αποφάσεις της, "φωτιά" στις τιμές με υπέρογκες αυξήσεις π.χ. στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα διόδια».

Καταλήγει τέλος ζητώντας μέτρα «για τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων με τη χορήγηση διορθωτικού ποσού σε μισθούς και συντάξεις, πρώτα απ’ όλα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους» καθώς και «ειδικά έκτακτα μέτρα για τη χαλιναγώγηση των τιμών, τα οποία, μεταξύ άλλων, πρέπει να περιλαμβάνουν τον αυστηρό κοστολογικό έλεγχο από την παραγωγή έως την λιανική πώληση, μαζί με την επιβολή ελεγχόμενου ποσοστού κέρδους, ιδιαίτερα στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή