Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 07:00
A- A A+

ΓΕΝΙΚΑ αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις στη Θράκη τοπικά αυξημένες. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, που βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Μικρή ενίσχυση από το απόγευμα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή