Ο διάσημος Βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϋ είπε ότι στα εστιατόρια που προσφέρουν φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής θα έπρεπε να πληρώνουν πρόστιμο.
«Δεν θέλω να βλέπω σπαράγγια μέσα στον Δεκέμβριο. Δεν θέλω να βλέπω φράουλες από την Κένυα μέσα στον Μάρτιο. Θέλω να τα βλέπω να μεγαλώνουν φυσιολογικά», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Γκόρντον Μπράουν.
«Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι εντός εποχής. Και οι σεφ θα έπρεπε να πληρώνουν πρόστιμο εάν δεν έχουν είδη εποχής στο μενού τους» είπε σήμερα το πρωΐ ο διάσημος σεφ μιλώντας στο BBC.
O Ράμσεϋ, στου οποίου τα εστιατόρια στο Λονδίνο περιλαμβάνονται το Petrus και το The Savoy Grill, είπε ότι οι Βρετανοί είναι τεμπέληδες καταναλωτές τροφίμων που ακολουθούν τη μόδα από την ουσία.
«Θα έπρεπε να υπάρχουν πιο αυστηροί νόμοι και οι άδειες να εκδίδονται με μεγαλύτερη προσοχή, εξασφαλίζοντας ότι προσφέρουν μόνο είδη εποχής», πρόσθεσε.