Δεν συνελήφθη ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ

Δήλωσε ο αμερικανικός στρατός
Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 11:31
A- A A+

Ο άνδρας που συνελήφθη από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια επιχείρησης βορείως της Βαγδάτης δεν είναι ο ηγέτης της Αλ-Κάϊντα στο Ιράκ Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ, γνωστός και ως Αμπού Αγιούμπ αλ-Μάσρι, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

«Δεν έχουν συλλάβει τον Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ. Εχουν συλλάβει κάποιον με το ίδιο όνομα, όμως δεν είναι αυτός (ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα)», δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο στρατηγός Αμπντέλ Καρίμ Χαλάφ, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιρακίγια ότι συνελήφθη την προηγουμένη ημέρα στη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Νινίβ ένας άνδρας, ο οποίος είπε ότι είναι ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ.

«Συνελήφθη στο Ουάντ αλ-Χατζάρ, περιοχή της Νινίβ (προπύργιο της Αλ-Κάιντα)», τόνισε ο Χαλάφ.

«Θα τον ανακρίνουμε εκ νέου για να διαπιστώσουμε εάν πρόκειται πράγματι για τον Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ», πρόσθεσε ο στρατηγός Χαλάφ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Χαλάφ, «άνθρωπος από το περιβάλλον του Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ είπε στην αστυνομία ότι ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ βρίσκεται σε ένα σπίτι στο Ουάντ αλ-Χατζάρ».

«Λαμβάνοντας υπόψη την πληροφορία αυτή, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση και συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος είπε ότι ονομάζεται Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ», τόνισε ο Χαλάφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή