Σερβία: «Πυρετός» στα γραφεία στοιχημάτων για τις εκλογές της Κυριακής

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 11:59
A- A A+

«Πυρετός» επικρατεί στα γραφεία στοιχημάτων του Βελιγραδίου ενόψει των βουλευτικών και τοπικών εκλογών της Κυριακής. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Σερβίας θα είναι είτε ο αντιπρόεδρος του Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας (SRS), κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, είτε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, κ. Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα.

Το SRS έρχεται πρώτο και στα στοιχήματα σε ό,τι αφορά τα κόμματα, ενώ ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) για τη δημαρχία του Βελιγραδίου, κ. Ντράγκαν Τζίλας, αναμένεται να επιβληθεί του υποψηφίου του SRS, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Τα στοιχήματα δεν αφορούν μόνο το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές ή ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία, αλλά και τον αριθμό των εδρών που θα κερδίσει κάθε κόμμα, τη μελλοντική σύνθεση της κυβέρνησης κ.ο.κ.

Ο κ. Λιούμπισα Μπορόγεβιτς, από το γραφείο στοιχημάτων «Meridian», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου πως το πλέον δημοφιλές στοίχημα αφορά το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

«Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας αυτή τη φορά», είπε χαρακτηριστικά και απέδωσε το γεγονός ότι οι δημοφιλέστεροι για το αξίωμα αυτό είναι οι Τόμισλαβ Νίκολιτς και Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, στο γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή