ΥΠΕΞ: Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μιανμάρ

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 18:28
A- A A+

Δεύτερο C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες αποστέλλει αύριο στη Μιανμάρ το υπουργείο Εξωτερικών.

Η δεύτερη αποστολή, που θα αναχωρήσει στις 9:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα μεταφέρει σκηνές (προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), τρόφιμα, ταμπλέτες καθαρισμού ύδατος και φάρμακα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συγκέντρωση του υλικού έγινε με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και προέρχεται από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Υγείας, δύο γιατροί του οποίου μαζί με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, θα συνοδεύσουν την αποστολή μέχρι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Γιανγκόν.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών εγκαθιστά στελέχη του στην Γιανγκόν από αύριο, ενώ έχει απευθύνει έκκληση στις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες για τη διασφάλιση πρόσθετης βοήθειας, σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Hellenic AID), που έχει τη γενική ευθύνη της διοχέτευσης της βοήθειας θα συνεχίσει την προσπάθεια με επόμενες αποστολές, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει την έκκλησή του στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων, καταθέτοντας χρήματα στον παρακάτω Ειδικό Λογαριασμό του στην Τράπεζα της Ελλάδας:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε Τρίτες Χώρες

Αρ. Ειδικού Λογαριασμού

2341065503

(IBAN : GR 0701000230000002341065503)

Τράπεζα της Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : www.ypex.gov.gr ή

στα τηλέφωνα 3683 670 (9π.μ.- 6 μ.μ). και 3681350 (μετά τις 6 μ.μ.).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή