Τέλος εποχής για την Κλίντον;

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 21:31

A- A A+

Η πρώην πρώτη κυρία, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», έβαλε ψηλά τον πήχη και έχασε. Αν δεν γίνει κάποιο θαύμα, τότε ο Ομπάμα θα είναι τελικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

«Η Χίλαρι Κλίντον πρέπει τώρα να τα παρατήσει», γράφουν οι βρετανικοί The Times. «Αναδείχθηκε ως αγωνίστρια, αλλά δεν τα κατάφερε ως νικήτρια. Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο υποψήφιος που δεν υπόσχεται απλά αλλαγή, αλλά την ενσαρκώνει σαφέστατα».

«Eναπόκειται στη Χίλαρι να δώσει στους Δημοκρατικούς τη δυνατότητα να συσπειρωθούν επιτέλους γύρω από τον νικητή» παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten και συμπληρώνει: «Oλα τα άλλα θα πλήξουν, όχι μόνον την πολιτική κληρονομιά των Κλίντον και το πολιτικό μέλλον της Χίλαρι, αλλά και τις προοπτικές του κόμματός της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το τέλος των πλέον χρονοβόρων προκριματικών διαγράφεται στον ορίζοντα».

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι για τους Δημοκρατικούς και κυρίως για τις γυναίκες μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία» σημειώνει η γερμανική Berliner Zeitung: «Παρά τον ενθουσιασμό που προκαλεί ο Ομπάμα, πολλοί ακόμη αναπολούν την εποχή της διακυβέρνησης Κλίντον. Γι’ αυτό θα ήταν πολιτικά άστοχο, εάν η κομματική ηγεσία ανάγκαζε τώρα την Χίλαρι να τα παρατήσει. Πρέπει να της δώσουν την ευκαιρία να αποχωρήσει μόνη της αξιοπρεπώς, εάν είναι ψυχολογικά έτοιμη να αποδεχθεί τα δεδομένα. Τα δεδομένα δε, είναι σαφέστατα πια: Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θέλει ως υποψήφιο τον Ομπάμα».

DEUTSCHE WELLE

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή