Δημοφιλέστερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008 10:44
A- A A+

Ως το δημοφιλέστερο απ΄ όλα τα κόμματα και το καλύτερο της αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται δεύτερος καταλληλότερος για την πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 58% θετικές γνώμες και ακολουθεί η ΝΔ με 39%, το ΠΑΣΟΚ με 36%, το ΚΚΕ με 31% και ο ΛΑΟΣ με 27%.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται παγιωμένη στις έξι ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, το ΠΑΣΟΚ 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΚΕ 7% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά η κατανομή των εδρών στη βουλή δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα καθώς η ΝΔ θα είχε 139 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 83, ο ΣΥΡΙΖΑ 47, το ΚΚΕ 19 και ο ΛΑΟΣ 12.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 39% ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας που αύξησε το ποσοστό του από το 13% στο 17%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 13%, μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή