ΠΑΣΟΚ: Επικοινωνιακό τρικ οι προτάσεις Σουφλιά

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008 17:35
A- A A+

«Επικοινωνιακό τρικ» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τη δέσμη προτάσεων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/12/1510855.htm . Σε συνέντευξή τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος για το Περιβάλλον και τη Χωροταξία, Σπύρος Κουβέλης, και ο εισηγητής ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ, Γιάννης Μανιάτης, κατηγόρησαν τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για «αδράνεια και αβελτηρία», καταλογίζοντας συνολικά στην κυβέρνηση έλλειψη συντονισμού. Ως ενδεικτικό παράδειγμα, έφεραν τα μέτρα για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων (με τη θέσπιση περιβαλλοντικών τελών), χωρίς –όπως σημείωσαν- να υπάρχει προσυνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, και για τη θέρμανση των κτηρίων, ενώ, όπως ανέφεραν, την ίδια μέρα συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν «ευχολόγια» τα μέτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και «επικοινωνιακό τρικ» τις εξαγγελίες για την πρόκριση της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων, χωρίς όπως επεσήμαναν, εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών κινήτρων από τα αρμόδια υπουργεία, όπως επίσης και τα περί θέσπισης διοδίων στις πόλεις, τη στιγμή που, όπως υποστήριξαν, παραμένουν άλυτα βασικά προβλήματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις πεζοδρομήσεις και τους ποδηλατοδρόμους.

Τέλος, υπογράμμισαν ότι τα μέτρα για τη βιομηχανία «θα πρέπει να απαντηθούν με συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις μετά την προειδοποιητική επιστολή για τη μη εφαρμογή της Οδηγίας IPPC (2001/80/ΕΚ)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή