Γ. Παπανδρέου: Εγκληματική εγκατάλειψη των πυρόπληκτων

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008 17:49
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για εγκληματική εγκατάλειψη των πυρόπληκτων της Ηλείας, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Οργάνου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Περιοχών του νομού.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως αποκαλύπτεται το «σκληρό και πελατειακό πρόσωπο της ΝΔ», η οποία, όπως ανέφερε, δεν διαθέτει ούτε σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους. «Τους εμπαίζει και παίζει κομματικά με τον πόνο τους» πρόσθεσε.

Καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «παγερή αδιαφορία μπροστά στα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε πως «έχουν περάσει εννέα μήνες από το ολοκαύτωμα στις περιοχές αυτές και τα θύματα της πυρκαγιάς εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερς. Αντίθετα, είδαμε να δημοσιεύονται φωτογραφίες με τις βίλες της αυθαιρεσίας, που φυτρώνουν τώρα μέσα στην καρδιά της Πάρνηθας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε ακόμη για «περίεργες κινήσεις τεράστιων ποσών στο Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, κινήσεις που δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτήματα» και ζήτησε «σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις».

Τέλος, γνωστοποίησε πως το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση με άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της Ηλείας και, ειδικά των ανέργων, των νέων, των αγροτών. Προανήγγειλε ακόμη πως σύντομα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη συνολική αναπτυξιακή ανάπλαση και αναγέννηση ολόκληρης της περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή