Δύσπιστοι οι Γερμανοί για τη διανομή της βοήθειας στους πληγέντες της Μιανμάρ

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 12:36
REUTERS /TIM CHONG

A- A A+

Διστακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες στη Γερμανία για τις δωρεές υπέρ των πληγέντων από τον κυκλώνα Ναργκίς στη Μιανμάρ, καθώς φοβούνται ότι τα χρήματα δεν θα φθάσουν ποτέ στους πληγέντες.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα ανθρωπιστικές οργανώσεις, καταγγέλλοντας το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ για καθυστέρηση στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Caritas International δήλωσε στην εφημερίδα Rundschau Frankfurter ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόνο 100.000 ευρώ σε δωρεές, ένα ποσό που θεωρείται ελάχιστο μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. «Μετά βίας φθάνει για την αγορά 1.500 σκηνών», είπε, την ώρα που στη Μιανμάρ αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και 50.000 άνθρωποι έχουν επείγουσα ανάγκη βοήθειας.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς, που άφησε πίσω του πάνω από 34.000 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες άστεγους, η στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ εξακολουθεί να μην επιτρέπει σε εκατοντάδες ξένους διασώστες και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων την είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην παραλαβή προμηθειών τροφίμων, πόσιμου νερού, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων ειδών στους περίπου 1,9 εκατομμύρια πληγέντες.

Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση διπλασίασε την επείγουσα βοήθεια που εκταμίευσε, στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι οι Γερμανοί έχουν κάνει πολύ μικρότερες δωρεές για τα θύματα της Μιανμάρ σε σχέση με εκείνες που είχαν κάνει για τους πληγέντες από το τσουνάμι στη ΝΑ Ασία, τον Δεκέμβριο του 2004.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή