Σεισμός στην Κίνα - Αποκλεισμένοι 900 τουρίστες

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 10:32
A- A A+

Περίπου εννιακόσιοι αλλοδαποί τουρίστες έχουν αποκλειστεί από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας στη νοτιο-δυτική Κίνα, αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι σώοι και αβλαβείς, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό γραφείο Τουρισμού της Κίνας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κινεζικών αρχών, μέχρι στιγμής, στα δεκάδες χιλιάδες θύματα του σεισμού δεν συγκαταλέγεται κανείς αλλοδαπός.

Η Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, 893 ξένοι και 2.601 Κινέζοι τουρίστες έχουν αποκλειστεί στις πληγείσες περιοχές. «Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σώοι», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να τους εντοπίσουν και να καταρτίσουν έναν κατάλογο με βάση τις εθνικότητές τους. «Μόλις τους εντοπίσουμε, θα έλθουμε σε επαφή με το τοπικό κέντρο αρωγής για να τους προσφερθεί βοήθεια. Αλλά το δίκτυο των επικοινωνιών δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί και θα χρειασθεί ακόμη καιρός», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, ελικόπτερο του στρατού μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία 33 τουρίστες από τη Βρετανία, της Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι σήμερα το πρωί στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε στο Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, 33 δυτικούς τουρίστες, οι οποίοι είχαν αποκλεισθεί στο καταφύγιο των πάντα του Γουολόνγκ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι κινεζικές αρχές θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν εντός της ημέρας από την περιοχή 2.517 τουρίστες, εκ των οποίων 682 αλλοδαποί.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.000 Κινέζοι και ξένοι τουρίστες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή