Αλ. Τσίπρας: Τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αντικείμενο λαϊκών διεκδικήσεων

Συνάντηση με τον διευθυντή της WWF Ελλάς
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 12:25
EUROKINISSI/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

A- A A+

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκών διεκδικήσεων και λαϊκών αγώνων, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον διευθυντή της WWF Ελλάς, Δημήτρη Καραβέλλα, και την υπεύθυνη Πολιτικής της οργάνωσης Θ. Νάντσου, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση συγκρότηση μηχανισμών σχεδιασμού και ελέγχου της περιβαλλοντικής πολιτικής στη χώρα (όπως, για παράδειγμα, η ίδρυση ενός αυτόνομου υπ. Περιβάλλοντος και Χωροταξίας) καθώς επίσης η ευρύτερη δυνατή συνεργασία κινήσεων πολιτών, επιστημονικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και κομμάτων, προκειμένου να αναδειχθούν λύσεις και προτάσεις.

«Κυρίως, όμως, -σημείωσε ο κ. Τσίπρας- είναι αναγκαίο τα περιβαλλοντικά προβλήματα να αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκών διεκδικήσεων και λαϊκών αγώνων. Όπως για παράδειγμα είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις περιοχές όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση εργοστασίων λιθάνθρακα».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της WWF Ελλάς αναφέρθηκε στο σχέδιο που κατέθεσε η Οργάνωση για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος περιβαλλοντικής διακυβέρνησης, εκφράζοντας την ελπίδα να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του «εάν -όπως είπε- κάποτε υπάρξει η πολιτική βούληση σ΄ αυτόν τον τόπο το περιβάλλον να πάρει την θέση που του αρμόζει στην πολιτική ατζέντα».

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης συζήτηση για το ζήτημα της δασοπροστασίας, στην οποία υπογραμμίστηκε η ανάγκη νέων δομών για την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών.

Προτεινόμενα για εσάς