ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ: Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο να μην επικυρωθεί η συμφωνία

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 19:28
UPD:19:38
A- A A+

Νέες έντονες επικρίσεις έναντι της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη συμφωνία με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τέλος στην αυτόνομη, αναπτυξιακή πορεία του Οργανισμού, 60 χρόνων (...) Οι ευθύνες της είναι μεγάλες και ιστορικές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να μην επικυρωθεί αυτή η συμφωνία.

Επανέλαβε δε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαντλήσει «κάθε θεσμική δυνατότητα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης ύπαρξης απιστίας» και πρόσθεσε πως «ως αυριανή κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος».

Παράλληλα, ζήτησε από το κυβερνών κόμμα να δημοσιοποιήσει άμεσα τη συμφωνία, ως μια «στοιχειώδη υποχρέωση διαφάνειας».

Αναφερόμενος στα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου ανέφερε ότι «περιορίζονται πλέον στην άσκηση διαφόρων βέτο με χρονικούς και άλλους περιορισμούς και πρόσθεσε ότι «τα τιμολόγια τώρα θα τα προτείνει ο γερμανός μάνατζερ» ενώ το εμπορικό σήμα του Οργανισμού «ισχύει για 24 μήνες και μετά μπορεί να αλλάξει».

«Δεν είναι σήμερα η στιγμή να καταστροφολογήσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι η στιγμή για να συγχαρούμε οποιονδήποτε. Εχουμε την απώλεια του δημοσίου ελέγχου μιας μεγάλης ελληνικής επιχείρησης άνευ λόγου» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή