Αλ. Παπαρήγα: Αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης

Επίθεση σε κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 21:32
UPD:21:37
A- A A+

Tη συγκρότηση συμμαχίας «πάνω σε ένα σύγχρονο προγραμματικό πλαίσιο αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης» πρότεινε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας της στο Σύνταγμα, παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

«Μπροστά στον ελληνικό λαό υπάρχουν δύο δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Ο ένας είναι ο δρόμος που γνωρίζουμε χρόνια τώρα, που έχει γίνει ακόμα πιο δύσβατος την τελευταία 20ετία, ειδικά μετά την συνθήκη του Μάαστριχ. Είναι ο δρόμος που συμφέρει το κεφάλαιο, είναι τα μονοπώλια, ο δρόμος της προσαρμογής στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων, και της μερικής απασχόλησης, της ευελιξίας στην εργασία, των ανεβασμένων ορίων συνταξιοδότησης, της πιο σκληρής εκμετάλλευσης των νέων και των γυναικών» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο άλλος δρόμος είναι της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, η συμμαχία δηλαδή της εργατικής τάξης με τα λαϊκά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων στην πόλη και την ύπαιθρο, ο καθημερινός αγώνας που κατευθύνεται στην λαϊκή εξουσία, στην οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας. Είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενοι, οι σύμμαχοι στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες».

Η γγ του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις εξελίξεις στον ΟΤΕ.

«Κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος έκανε καλύτερη ιδιωτικοποίηση, για το ποια θα είναι η χώρα καταγωγής του προέδρου ή του διοικητή. Είτε έλληνας είτε γερμανός διοικητής, ο σκοπός της λειτουργίας της επιχείρησης δεν αλλάζει».

Βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ο ΣΥΝ που υπερασπίζεται ένα ελληνικό και μάλιστα φιλολαϊκό ΟΤΕ του 51% με την συνύπαρξη μάλιστα των άλλων ιδιωτικών φορέων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή