ΠΑΣΟΚ: «Τα ψέματα του κ. Καραμανλή συνεχίστηκαν από το βήμα της Βουλής»

«Δεν υπάρχει στρατηγική συμμαχία αλλά εξαγορά»
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 13:38
A- A A+

Τα ψέματα του κ. Καραμανλή συνεχίστηκαν σήμερα από το βήμα της Βουλής, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Παπανδρέου για τον ΟΤΕ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι στο ζήτημα του ΟΤΕ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πολιτικές και με αφορμή το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που προανήγγειλε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, μίλησε και για ποινικές ευθύνες.

«Η αλήθεια είναι μία. Δεν υπάρχει στον ΟΤΕ στρατηγική συμμαχία. Δεν υπάρχει στον ΟΤΕ στρατηγική συνεργασία. Υπάρχει εξαγορά. Υπάρχει εκχώρηση. Υπάρχει νέος ιδιοκτήτης στον ΟΤΕ. Και τα οφέλη από αυτή τη συμφωνία που γίνεται με ευτελές τίμημα και με αδιαφανείς διαδικασίες πηγαίνουν στην Deutsche Telecom, στους δικούς της μετόχους. Δεν πηγαίνουν στο ελληνικό δημόσιο. Δεν πηγαίνουν στον Έλληνα πολίτη. Δεν πηγαίνουν στον ΟΤΕ. Δεν πηγαίνουν στους μικρομετόχους», επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και παρατήρησε:

«Η πιο χαρακτηριστική φράση ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Deutsche Telecom, όπου ένας μέτοχος είπε: "αγοράσαμε σε μια μικρή χώρα με χαμηλό τίμημα ένα μεγάλο οργανισμό". Αυτή είναι η αλήθεια».

Κληθείς να απαντήσει στην κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός στην αξιωματική αντιπολίτευση («έχετε το ακαταλόγιστο»), ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα σας απαντούσα με τη χθεσινή φράση του κ. Σουφλιά, αλλά δε μου επιτρέπεται».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε χθες ο Γ. Ζορμπάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Ο κ. Ζορμπάς χτες είπε τρία πράγματα πολύ καθαρά. Πρώτον, ότι τα πορίσματά του είναι κάπου κρυμμένα και χωμένα. Δεύτερον, είπε ότι στις τρεις υποθέσεις που διερεύνησε υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία. Πράγμα το οποίο εμείς έχουμε πει επανειλημμένα. Και τρίτον, άφησε να εννοηθεί ότι πέρα από κοινά στοιχεία, πιθανόν να υπάρχουν και κοινοί άνθρωποι. Ο καθένας ας πάρει αυτές τις δηλώσεις του κ. Ζορμπά και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς πάντως τα έχουμε βγάλει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή