Μ. Λιάπης: «Οι Κασσάνδρες για το Καστέλο της Ρόδου διαψεύσθηκαν»

Στο νησί των Ιπποτών η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 14:46
UPD:14:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΝ/ΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

A- A A+

Το Καστέλο της Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου.

«Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν», τόνισε ο υπουργός ανακοινώνοντας ότι από σήμερα το μνημείο είναι ξανά προσβάσιμο για το κοινό.

Όπως είπε, το υπουργείο Πολιτισμού επενέβη άμεσα μετά την καταστροφή που σημειώθηκε σε ένα τμήμα της εισόδου. «Έγιναν οι σχετικές πρώτες παρεμβάσεις στο μνημείο, το οποίο παραδόθηκε ήδη στους επισκέπτες. Αυτή ήταν η πρώτη φάση των εργασιών. Έπεται και δεύτερη, στην οποία το πρόβλημα και οι βλάβες θα αντιμετωπισθούν συνολικά βάσει ολοκληρωμένης μελέτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης.

Όπως έκανε επίσης γνωστό, το έργο του Καστέλου θα ενταχθεί στο Δ΄ ΚΠΣ, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότησή του.

Στη Λίνδο με τη βασίλισσα Σοφία

Στη συνέχεια ο υπουργός Πολιτισμού ξενάγησε στην Ακρόπολη της Λίνδου τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία έφθασε το πρωί στη Ρόδο, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της χώρας, Χουάν Ράμόν Μαρτίνεζ Σαλαζάρ.

Το απόγευμα, η βασίλισσα Σοφία θα περιηγηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη του νησιού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο παλάτι των Ιπποτών.

Το βράδυ, η βασίλισσα της Ισπανίας και ο υπουργός Πολιτισμού θα εγκαινιάσουν το κατάλυμα της ισπανικής γλώσσας στη Ρόδο, στην οδό Ιπποτών. Θα ακολουθήσουν παρουσίαση των εργασιών αναστύλωσης του καταλύματος και συναυλία του Συνόλου Capellia de Ministers της Βαλένθια, με μεσαιωνική μουσική της βασιλείας του Αλφόνσο του Μεγάθυμου και του βασιλείου της Αραγονίας.

Το βράδυ, ο κ. Λιάπης θα παραθέσει δείπνο προς τιμή της βασίλισσας Σοφίας, σε εστιατόριο της Μεσαιωνικής Πόλης. Η βασίλισσα θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή