Τσερβένκοφσκι: Λογικός συμβιβασμός χωρίς να απειληθεί η εθνική ταυτότητα

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 20:33
UPD:22:04
A- A A+

Για την ανάγκη ενός «λογικού συμβιβασμού» στο θέμα του ονόματος μίλησε και πάλι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, προσθέτοντας όμως πως αυτός δεν θα πρέπει να απειλήσει την εθνική ταυτότητα της χώρας του.

«Με το να εκφράζουμε συνεχώς και μόνο την απογοήτευση και τη μοιρολατρία μας για το γεγονός ότι δεν λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, δεν αλλάζουμε την πραγματικότητα» ανέφερε, προσθέτοντας πως η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη «με μια κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε με λογική και να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις».

«Η "Μακεδονία" πρέπει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια και μέσω σοβαρών διαπραγματεύσεων να φτάσει το συντομότερο δυνατόν σε έναν λογικό συμβιβασμό και μια δίκαιη λύση» συμπλήρωσε ο Τσερβέρνκοφσκι.

Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε αυτός ο συμβιβασμός «δεν θα πρέπει να απειλήσει αυτό το οποίο είναι πολύ σημαντικό γι΄εμάς: την εθνική μας ταυτότητα. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν επιτυχή κατάληξη. Μπορεί η Ελλάδα να θέσει τέτοιους όρους τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε.

Αναφερόμενος στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου και τα βίαια περιστατικά που σημειώθηκε προειδοποίησε πως «εάν αυτή η τρέλα δεν σταματήσει ευθύς αμέσως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δεχτεί πλήγμα η διαδικασία της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας». «Στην περίπτωση αυτή, το βέτο δεν θα έρθει απ΄έξω, αλλά θα το βάλουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή