Αλ. Αλαβάνος: Εκκρεμεί ποινική δίωξη εις βάρος του Ανδ. Βγενόπουλου

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 16:04
UPD:18:19
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά στον αντιπρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΤΕ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως «η κυβέρνηση στηρίζει, αγκαλιάζει και δίνει θαλπωρή σε δυνάμεις μιας νέας κλεπτοκρατίας, οι οποίες γίνονται επικίνδυνες για τη χώρα μας. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα και στη μεγάλη υπόθεση που έχει σχέση με την προσπάθεια πώλησης του ΟΤΕ, στην οποία έχουν μεσολαβήσει επιχειρήσεις και δυνάμεις, οι οποίες έχουνε ένα πολύ ανησυχητικό μητρώο».

Επίσης, ο κ. Αλαβάνος, επικαλούμενος πόρισμα του εισαγγελέα Πεπόνη τον Ιούλιο του 2007, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα πως δέχτηκε την πώληση του ΟΤΕ μέσω της Marfin, την ώρα που, όπως ανέφερε, βάσει του πορίσματος ζητείται η ποινική δίωξη του κ. Βγενόπουλου σε βαθμό κακουργήματος για δύο αδικήματα: «Της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για τη πώληση τριών δομημένων ομολόγων στο ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή