ΠΑΣΟΚ - Επίθεση στην κυβέρνηση για την Παιδεία

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 18:01
UPD:18:02
A- A A+

Επικριτική έναντι του υπουργού Παιδείας για τις δηλώσεις του τόσο σε ό,τι αφορά το θέμα των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/19/1513584.htm εμφανίστηκε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Πιο αναλυτικά, για το σύστημα των εξετάσεων η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει πως ο κ. Στυλιανίδης «ανοίγει με τον πλέον πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο το θέμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις εισαγωγικές εξετάσεις», κατηγορώντας τον πως σε βάρος των νέων και της παιδείας επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα. Παράλληλα, καταλογίζει στην κυβέρνηση υποβάθμιση το ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον κ. Στυλιανίδη γιατί, όπως αναφέρει, επιμένει να συνδέει την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων με τη λειτουργία των μη κρατικών.

«Ο ρόλος του υπουργού Παιδείας είναι πρωτίστως να υποστηρίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να σέβεται την αυτονομία του. Μία αυτονομία που δεν μπορεί να θυμάται όταν αναφέρεται στις εκλογές και να την ξεχνά όταν αναφέρεται στον 4ετή προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή